Friday, June 10, 2011

Hobi Baru Sekarang

Hobi kite sekarang, masuk je ofis mesti nak mendownload cerita..

1st kena download Nora Elena punya episod..
Cerita dia best macam novel dia tapi diolah lar sikit..
Tapi layan je lar..

Lepas tu, every isnin je mesti nak download Maharaja Lawak..
Ye la, rumah kite tak ada astro, kena lar download kalau nak tengok.. hehe..

And then kalau ada filem baru atau lama yang kite berkenan, hehe ape lagi download lar kejenya,..
Walaupon lembap, tapi ok what dari tak ada..

Em.. Malam ni ada Maharaja Lawak.. Next week kena download nie..

Bile lar karak nak keluar link download ea.. Dah tak sabar nak tengok ni.. hehe..

Nak tahu mana kite slalu download? Try lar buka laman web ni..

Tersentuh..

Tengok video nie mesti akan menitiskan air mata..
Tak percaya?
Tengok lar sendiri..

 
Sedih kan? Air mata mesti terkuarkan..
Suara dia pewh!
Meremang bulu roma dengar..
Hope dia akan menang or dia akan berjaya dalam hidup dia..
Kesian dia, baru umur 5 tahun dah pandai berdikari untuk hidup..
Mesti dia tak pernah patah semangat untuk hidup sebelum nie..


Wednesday, June 8, 2011

Newborn Baby

Alhamdulilah...
My sis dah selamat melahirkan baby gurl pagi tadi..
Dah tambah seorang lagi nephew..
Rania pun dah dapat kawan..
 
Tapi kesian kat dia..
Dia tak faham lagi..
Bagun pagi tadi nasib Nia tak menangis teruk..
Nasib lar boleh pujuk dia..

Nia petang nie kte pegi tenguk adik baru ea..
Cik ngah pon tak sabar nak tengok adik awak tu..


Tuesday, June 7, 2011

Man That Deserve to Hate

Petang semalam ada lar lelaki yang membakar hati kite..
Ish bengkak gile..
Ingat dia hensem sangat lar..
Sedap-sedap je menyakitkan hati orang..
Ingat kite nie kemaruk sangat lar dengan mahluk L nie..
Ish.. Memang menyakitkan hati lar..

Lelaki yang berperagai macam nie memamg patut dibenci..

Lelaki yang tidak menghormati kaum perempuan.. Diorang ingat da jadi lelaki tu dah bagus sangat lar.. Lelaki yang berperagai macam nie elok lar dielakkan.

Lelaki yang mata keranjang.. Pantang nampak perempuan cantik or sexy.. Mula lar mata tak berkelip.. Awek kat sebelah pon dah tak nampak.. Parah lelaki macam nie..

Lelaki yang tak menghargai anda.. Ape yang awk dia buat semua salah kat mata dia.. Senang kata mamat nie sebenarnya dah bosan dengan aek dia..

Lelaki yang cakap ikut sedap mulut.. Cakap main lepas je.. Tak pikir keadaan sekeliling.. Main sedap hempus je.. Paling tak suka lelaki macam nie..

Lelaki yang kuat berbohong.. Nie lagi bermasalah.. Kalau baru couple je dah tipu sana sini, nanti dah kawin lagi lar macam-macam dia tipu.. Jangan lar mudah percaya dengan lelaki macam ni..

P/s : Tapi tak semua lelaki berperagai teruk.. Kena la pandai cari dan pandai nilai.. Jangan mudah percaya dengan lelaki yang baru kenal.. Pempuan sekarang kena hati-hati.. Maam-macam boleh jadi sekarang..

Monday, June 6, 2011

Shh! Nak Kongsi Satu Petua nie..

Bulan lepaskan, satu muka nie naik jerawat pasir..
Ya allah, muka dah macam ape da..
Dengan merah sana sini..
Ish tengok muka sendiri je dah takut..

Cari punya cari cara nak hilangkan jerawat pasir nie, terjumpa lar banyak blog petua
yang kongsi petua nak hilangkan jerawat pasir nie..
Kite pun cuba lar..

Kte cuba petua no 1 nie..
Lepas 2 minggu macam tu, alhamdulilah...
Muka dah bersih balik..
Dan tak lar malu time convo hari tu...

Nak tahu tak petua dia ape..
Meh kite kongsikan..


 Beberapa cara menghilangkan jerawat pasir.

Cara 1. Menggunakan bedak sejuk:
Caranya: Ambil beberapa biji bedak sejuk kemudian campurkan dengan
sedikit garam dan air. Selawat tiga kali dan sapukan kemuka terutama
tempat yang ditumbuhi jerawat.
  Gunakan setiap malam sebelum tidur.

Cara 2. Ambil kunyit hidup dan tumbuk dengan beras sehinnga lumat. Campurkan dengan
putih telur dan gaulkan sebati,sapukan pada muka dan biarkan sampai kering.
Bilas muka dengan air suam.

(Cara 2 & 3 kite tak berani nak try, takut muka jadi kuning nanti, tapi len orang len carakan..)

Cara 3. Ambil segenggam beras dan rendamkan semalaman. Toskan dan ditumbuk bersama
beberapa helai daun gelenggang,serta sedikit kunyit hidup.
Sapukan di muka dan biarkan selama 30 minit kemudian cuci hingga bersih
dengan air suam.

Nak letak ke gambar yime muka kena jerawat pasir tu? Tah payah la kan.. Muka dah macam hantu time tu.. hehe

Hai..

Dah lama tak update blog aku eak..
Mana lar budak nie pegi.. hehe
Penyakit M melanda + melayan kerenah bos-bos ku yang menyakitkn hati..
Aduh, rimas dibuatnya..
Bile lar nak dapat keje baru nie..
Em..



Pape pun, jom layan Sepah Maharaja Lawak Minggu 1-5
(tak sabar tunggu diorang semua turun jb, entah dapat pas ke idak)




p/s : support lar Sepah.. hehe


Tuesday, April 12, 2011

Tema Bollywood??

Aduh..
Ape ke hal lar kolej aku nie..
Dinner tema Bollywood..

Aduh.. Aduh.. Pening lar nak cari baju..

Tapi aku ingat aku nak lari tema sikit..
 hehe..

Aku dah terpikir antara pakai Maxi Dress or Harem Pant..
Tapi, Harem Pant tu tak dapat idea lagi nak lawankan dengan baju ape..

Oh no...


Haha.. Kalau pakai macam ni, mesti terbeliak mata pak jaga.. hehe..


Tengok, Kareena pon pakai seluar macam nie.. 
Tapi, takkan nak pakai baju macam ni kot...

So, aku ada banyak masa lagi nak pikir pasal ape nak pakai untuk malam dinner tu.. 
Aku tak nak cari baju yang truly nampak macam indian sebab aku ingat baju nie boleh recycle balik..
Kalau cari baju ikut tema ni, kang sekali je la aku pakai.. 
Tak ke membazir tu.. hehe..

Idea.. Idea.. 
Datanglah kau kepada ku..
hehe..